Vasaras veldze: Aukstās tējas un limonādes, kas atspirdzina kā neviens cits dzēriens

Karstās vasaras dienās, kad grils kvēlo, gaļa čurkst un draugu smiekli piepilda pagalmu, vislabākais dzēriens rokā ir tas, kurš gan atvēsina, gan atsvaidzina. Aizmirsti par veikala saldajām limonādēm – mājās pagatavotas aukstās tējas un dabīgas limonādes ir ne tikai garšīgākas, bet arī veselīgākas. Piedāvājam vairākas vienkāršas receptes, kuras lieliski papildinās jebkuru grila maltīti.

🍋  Klasiskā citrona-mētras limonāde

Sastāvdaļas:

  • 2 citroni
  • 1 litrs ūdens (auksts vai ar gāzi)
  • 2–3 ēdamkarotes cukura vai medus
  • Saujiņa svaigu piparmētru lapu
  • Ledus kubiņi

Pagatavošana:

  • Citronus izspiež un sulu sajauc ar cukuru vai medu.
  • Pievieno piparmētru lapas un ledus.
  • Pielej aukstu ūdeni un ļauj ievilkties 10–15 minūtes.

🍓  Zemeņu-bazilika dzēriens ar citronu

Sastāvdaļas:

  • 200 g svaigu zemeņu
  • 1 citrons
  • 1 litrs ūdens
  • 1 ēdamkarote cukura
  • Dažas bazilika lapas

Pagatavošana:

  • Zemenes sablendē vai saspaida ar cukuru.
  • Pievieno citronu sulu un ūdeni.
  • Iemet dažas bazilika lapas un ļauj dzērienam ievilkties ledusskapī ~30 minūtes.

🌿  Aukstā zaļā tēja ar laimu un gurķi

Sastāvdaļas:

  • 2 zaļās tējas paciņas
  • 1 litrs ūdens
  • 1 laims
  • Daži gurķa šķēlītes
  • Piparmētru zariņš
  • Ledus

Pagatavošana:

  • Uzvāra ūdeni un aplej tējas paciņas. Ļauj atdzist.
  • Pievieno laima sulu, gurķa šķēlītes un piparmētru.
  • Uzglabā ledusskapī un pasniedz ar ledu.

🫐  Melleņu-lavandas aukstā tēja

Sastāvdaļas:

  • 1 ēdamkarote kaltētu lavandas ziedu
  • 1 sauja melleņu
  • 2 melnās tējas paciņas
  • 1 litrs ūdens
  • Medus pēc garšas

Pagatavošana:

  • Aplej tēju un lavandu ar karstu ūdeni, ļauj ievilkties un atdzist.
  • Saspaida mellenes un pievieno atdzesētajam dzērienam.
  • Saldini ar medu un lej pāri ledum.

🥭  Mango–pasifloras "ledus tēja"

Sastāvdaļas:

  • 1 nogatavojies mango (vai 150 ml biezeņa)
  • 2 paciņas melnās tējas
  • 1 pasifloras auglis (vai 2 tējkarotes sēkliņu)
  • 1 litrs ūdens
  • Citronu sula, cukurs pēc izvēles

Pagatavošana:

  • Uzvāra tēju, ļauj atdzist.
  • Mango sablendē un sajauc ar tēju.
  • Pievieno pasifloras sēkliņas, citronu sulu, cukuru.
  • Pasniedz ar ledu.