4. septembrī, lielākās pārtikas izstādes Baltijā RigaFood gardēžu burzmā, notika šašliku čempionāta “Šašliku meistars 2025” pusfināls. Un, ticiet mums, gaisā ne tikai smaržoja dūmi un marinādes, bet arī virmoja azarts un neliela draudzīga konkurence.
Astoņi šašliku entuziasti, kuri šovasar jau bija izcīnījuši vietu pusfinālā, krustoja iesmus, lai pierādītu – kurš pelnījis soļot tālāk. Un pēc rūpīgas žūrijas degustācijas četrinieks bija skaidrs: Elīna, Inga, Hella un Atvars! 5. septembrī, atkal metīsies liesmās – šoreiz finālā.
Pusfināla izaicinājums nebija joka lieta – katram dalībniekam bija jātiek galā ar diviem uzdevumiem: jāsacep ne tikai klasiskais cūkgaļas šašliks, bet arī jāuzbur gardums no emu gaļas! Jā, jā – tieši tik eksotiski, un paldies par to vienīgajai Baltijā emu audzētavai “Emu Home” no Līvbērzes.
Bet kas gan ir šašliku čempionāts bez muzikāla garšvielu miksa? Par kantrī ritmiem un dāmu sirdspukstu paātrinājumu rūpējās šarmantais Aivars Birzmalis, savukārt pasākuma koordinēšanas brīnumus (un dažus burvju trikus) nodrošināja iluzionists un mikoloģijas entuziasts Toms Felkers.
Un nu – lielais jautājums: kurš no finālistiem rīt spēs iekarot gan žūrijas, gan skatītāju simpātijas ar cūkgaļas un vistas šašliku? Atbilde būs zināma jau 5. septembrī!
Šašliku čempionātu rīko Grils.lv, Grilētāju Brālība un veikals Grillhouse.
Atbalsta: Dimdiņi, Rīgas Miesnieks, Kowool, WEBER Baltic, Abas Smokehouse .
Foto: Jānis Knāķis
Grilēšana nav tikai par ierasto steiku, šašliku vai vistu spārniņiem. Mazāk populāri gaļas gabali sniedz iespēju paplašināt garšas horizontus un pārvērst grilēšanas vakaru par īstu gastronomisku piedzīvojumu. Nākamreiz, ejot pie miesnieka, pajautā par šiem gabaliem – iespējams, tie kļūs par tavu slepeno ieroci grilēšanas pasaulē.