Iemācīties gatavot uz gāzes grila ir viegli, it īpaši, ja visu mūžu esat gatavojis uz gāzes plīts. :)
Pēc 2–3 gatavošanas reizēm nepieciešamo karstumu varēsiet noteikt kaut ar plaukstu, termometrs nebūs nepieciešams. Bet vispirms iepazīstieties ar mūsu padomiem par to, kā regulēt gāzes grila temperatūru. Ņemiet vērā šos padomus un izmantojiet tos, lai pilnveidotu savas spējas.
Kā ar plaukstu noteikt, vai gāzes grils uzkarsis un ir gatavs lietošanai:
Mēs iepriekš brīdinām - ilgi turēt roku virs ieslēgta grila ir bīstami! Esat uzmanīgi. Atceries, kā mamma vai sieva pārbauda, vai panna uzkarsusi – viņa burtiski dažas sekundes tur plaukstu virs virsmas un noņem to. Jums jādara tieši to pašu. Ieslēdziet gāzes grilu un ļaujiet tam darboties 3-5 minūtes. Pēc tam novietojiet plaukstu virs degļiem 12-20 cm augstumā, lai neapdedzinātos. Iedomājieties, ka uz degļa novietojat minerālūdens pudeli – tas būs sava veida augstuma orientieris.
Nosakam aptuveno grila temperatūrus, izmantojot plaukstu:
- Varam plaukstu virs degļa noturēt 8–10 sekundes – mazs karstums – 120–175 °C.
- 5–7 sekundes – vidējs karstums – 175–230 °C.
- 2–4 sekundes – stiprs karstums — 230–290 °C.
Atgādinām – Neesiet pārgalvīgi! Neturiet roku virs degļiem ilgu laiku, lai neapdedzinātos. Apdegumi dzīst ilgi, tāpēc, ja neesat pārliecināti, labāk temperatūras noteikšanai lietot termometru.
Temperatūras regulēšana uz gāzes grila
Tiešai karsēšanai ir jāaizdedzina visi degļi un jāiestata vēlamā temperatūra. Pēc tam aizveriet grila vāku un uzgaidiet, līdz tas sasilst līdz uzstādītajai temperatūrai – 175–230. Tas aizņems aptuveni 5–10 minūtes. Lai samazinātu siltumu, jums jāatver vāks vai jāsamazina liesma, regulējot gāzes padeves degļus. Degļu liesmu ierasti var regulēt 3 fāzēs: augsta, vidēja un zema temperatūra.
Lai izdodas!