Saldēti produkti bieži vien ir glābiņš jebkuram grilētājam. Piemēram, spontāni ierodas draugi un aicina iekurināt grilu. Dažus no saldētajiem produktiem var pagatavot bez iepriekšējas atkausēšanas, un tie noteikti priecējas jūs pašus un jūsu viesus, pusdienās vai vakariņās!
3 padomi saldētu pārtikas produktu grilēšanai
Saldētai gaļai nepieciešams par 50% ilgāks gatavošanās laiks nekā gaļai istabas temperatūrā. Tātad, ja normālos apstākļos produkts pagatavojas 20 minūtēs, saldētajai produkta versijai paredziet vismaz pusstundu.
Gatavošana ierasti notiek izmantojot divas grilēšanas zonas – tiešo un netiešo (ogļu grilā to paveikt ir īpaši ir ērti).
Vairumā gadījumu sākumā iesakam izmantot "apgriezto grilēšanas metodi": produkts vispirms tiek gatavots netiešā karstumā, bet nobeiguma akords - produktu liekam tieši uz oglēm!
5 produkti, kurus var grilēt bez atkausēšanas
Saldēti steiki
Grilējot saldētus jēlus steikus, ir vairākas nianses, kuras nodrošinās perfektu rezultātu:
pareiza produkta sasaldēšana,
pareizais steika biezums ir no 2,5 cm un biezāks no 3 cm (biezāku steiku ir vieglāk uzgrilēt sulīgu un nepāržāvēt),
Izmantot termometru ar zondi, lai uzraudzītu gatavības pakāpi.
Cūkgaļas karbonādes
Galvenais, lai karbonādes ir aptuveni vienāda biezuma, visā gaļas gabala izmērā.
Citādi pieeja grilēšanai tāda pati kā steikiem. Gaļai jābūt pietiekami biezai, nepieciešamas divas grila zonas un termometrs ar zondi. Grilējot izmantojam gan netiešo, gan tiešo grilēšanas metodi.
Burgeru kotletes
Par burgeru kotletēm var teikt - ideāls produkts, kurš no saldētavas nonāk tieši uz grila! Un ne tikai tāpēc, ka burgeru kotletes bieži veikalos var atrast tieši sasaldētā stāvoklī, bet fakts, ka pati kotlešu sagatavošanai aizņem lielāko laiku no kopējā procesa, turēt jau sasaldētas kotletes saldētavā ir ērti!
Divi galvenie padomi saldētu burgeru kotlešu grilēšanaii:
novietojot kotletes uz grila režģa, svarīgi, lai tās nepieskartos viena otrai;
lai saldētu burgeru kotleti izceptu nevainojami, grlējiet kotletes stāvoklim "Well done".
Saldēta zivs fileja
Vienkāršākais veids, kā pagatavot saldētu zivju fileju, ir folijā. Lai to izdarītu, jrīkojieties sekojoši:
- noskalojiet lieko ledu no zivs zem tekoša auksta ūdens (tas aizņems dažas sekundes);
- ietiniet fileju folijā, pievienojot nelielu daudzumu augu eļļas, un izmantojiet netiešo grilēšanas metodi. Sekojiet brīdim, kad filejas gatavošana pusē un tikai tad pievienojiet filejai vēlamās garšvielas, garšvielas un zaļumus, pēc tam atkal ietiniet to folijā, apgrieziet iepakojumu un turpiniet gatavot ar netiešās grilēšanas metodi. Kad fileja gatava, atveriet foliju, lai temperatūra izdara savu maģisko darbiņu un piešķir zivij brūno garoziņu.
Otra alternatīva gatavot saldētu zivs fileju, bet netinot to folijā - ievietot fileju folija panniņā (tās nopērkamas ne tikai grila un pārtikas veikalos, bet arī degvielas uzpildes stacijās).
ieteicams izvēlēties fileju ar pēc iespējas mazāku ledus glazūru; - Novietojiet fileju uz dārzeņu vai graudaugu "gultiņas", lai tā nepiedegtu un sekojiet līdzi gatavošanas procesam.
Saldēti dārzeņi
Varat izmantot pat gatavos dārzeņu maisījumus no veikaliem – tas būs lielisks "ekonomiskais" piedevu variants, ja viesi ieradušies negaidīti.
Divi vienkārši saldētu dārzeņu pagatavošanas veidi: Dārzeņus grilējiet folijā ar nedaudz pievienotu augu eļļu un jūsu iecienītākajām garšvielām, vidējs karstums; vai ieberiet dārzeņus cepšanas pannā, pievienojot eļļu un garšvielas. Šī metode jūsu dārzeņiem piešķirs nelielu grilētas garšas pieskārienu.
Lai izdodas!