Burgera burvība slēpjas ne tikai sulīgā gaļā un gardā bulciņā, bet arī pildījumos, kas piešķir raksturu un svaigumu. Viens no populārākajiem papildinājumiem ir coleslaw tipa salāti – kraukšķīgi, svaigi un viegli saldeni. Tie piešķir burgeram tekstūras kontrastu un atsvaidzina garšu.
Klasiskais Coleslaw
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- ½ galviņa baltā kāposta (smalki sagriezts)
- 1 burkāns (sarīvēts)
- ½ sarkanais sīpols (plānās šķēlēs)
- 150 g majonēzes
- 1 ēd.k. baltā vīna etiķa vai citrona sulas
- 1 tējk. cukura
- Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Lielā bļodā sajauc kāpostu, burkānu un sīpolu.
Atsevišķi samaisi mērci: majonēzi, etiķi, cukuru, sāli un piparus.
Pārlej mērci dārzeņiem un labi samaisi.
Pirms pasniegšanas paturi ledusskapī vismaz 30 minūtes, lai garšas savelkas.
Šie salāti burgeram piešķir kraukšķīgumu un maigu, nedaudz saldenu garšu.
Vieglā versija ar jogurtu
Ja vēlies atsvaidzināt burgeru, bet nepadarīt to pārāk treknu, majonēzi vari aizstāt ar grieķu jogurtu.
- Sajauc kāpostu, burkānu un redīsus.
- Mērcei izmanto grieķu jogurtu, sinepes, citronu sulu, medu, sāli un piparus.
Šādi salāti būs vieglāki, bet tikpat kraukšķīgi.
Āzijas stila Coleslaw
Eksperimentiem patiks variācija ar austrumniecisku piesitienu.
Sastāvdaļas:
- Kāposts + burkāns kā pamatā
- 1 paprika (sagriezta strēmelēs)
- Sezama sēklas
Mērcei: sojas mērce, rīsu etiķis, sezama eļļa, medus
Šie salāti piešķirs burgeram pikantāku, saldskābu garšu un lieliski sader ar vistas vai cūkgaļas burgeriem.
Citas idejas burgeru salātiem
- Pikantie sīpolu salāti: marinēti sarkanā vīna etiķī ar čili pārslām.
- Avokado un laima salāti: krēmīgi, svaigi, labi kombinējas ar liellopa gaļu.
- Tomātu–gurķu salsa: ideāli veģetārajiem burgeriem, piešķir sulīgumu.
Padomi:
- Salātus vienmēr sagatavo vismaz 30 minūtes iepriekš, lai garšas savelkas.
- Kraukšķīgums ir atslēga – griez dārzeņus plānās strēmelēs.
- Ja burgeru gribas sulīgāku, salātus vari likt bagātīgi, bet, ja kraukšķīgumu – tad nedaudz mazāk.
Ar pareizi izvēlētiem salātiem jebkurš burgers kļūst daudz interesantāks. Coleslaw ir klasika, bet, mainot mērci vai pievienojot citus dārzeņus, vari radīt pavisam jaunus garšu piedzīvojumus savā grila burziņā.