Kā pagatavot lieliskus salātus burgeru pildījumam: Coleslaw un citi varianti

Burgera burvība slēpjas ne tikai sulīgā gaļā un gardā bulciņā, bet arī pildījumos, kas piešķir raksturu un svaigumu. Viens no populārākajiem papildinājumiem ir coleslaw tipa salāti – kraukšķīgi, svaigi un viegli saldeni. Tie piešķir burgeram tekstūras kontrastu un atsvaidzina garšu.

 

Klasiskais Coleslaw

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • ½ galviņa baltā kāposta (smalki sagriezts)
  • 1 burkāns (sarīvēts)
  • ½ sarkanais sīpols (plānās šķēlēs)
  • 150 g majonēzes
  • 1 ēd.k. baltā vīna etiķa vai citrona sulas
  • 1 tējk. cukura
  • Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Lielā bļodā sajauc kāpostu, burkānu un sīpolu.

Atsevišķi samaisi mērci: majonēzi, etiķi, cukuru, sāli un piparus.

Pārlej mērci dārzeņiem un labi samaisi.

Pirms pasniegšanas paturi ledusskapī vismaz 30 minūtes, lai garšas savelkas.

Šie salāti burgeram piešķir kraukšķīgumu un maigu, nedaudz saldenu garšu.

 

Vieglā versija ar jogurtu

Ja vēlies atsvaidzināt burgeru, bet nepadarīt to pārāk treknu, majonēzi vari aizstāt ar grieķu jogurtu.

  • Sajauc kāpostu, burkānu un redīsus.
  • Mērcei izmanto grieķu jogurtu, sinepes, citronu sulu, medu, sāli un piparus.

Šādi salāti būs vieglāki, bet tikpat kraukšķīgi.

 

Āzijas stila Coleslaw

Eksperimentiem patiks variācija ar austrumniecisku piesitienu.
Sastāvdaļas:

  • Kāposts + burkāns kā pamatā
  • 1 paprika (sagriezta strēmelēs)
  • Sezama sēklas

Mērcei: sojas mērce, rīsu etiķis, sezama eļļa, medus

Šie salāti piešķirs burgeram pikantāku, saldskābu garšu un lieliski sader ar vistas vai cūkgaļas burgeriem.

 

Citas idejas burgeru salātiem

  • Pikantie sīpolu salāti: marinēti sarkanā vīna etiķī ar čili pārslām.
  • Avokado un laima salāti: krēmīgi, svaigi, labi kombinējas ar liellopa gaļu.
  • Tomātu–gurķu salsa: ideāli veģetārajiem burgeriem, piešķir sulīgumu.

Padomi:

  • Salātus vienmēr sagatavo vismaz 30 minūtes iepriekš, lai garšas savelkas.
  • Kraukšķīgums ir atslēga – griez dārzeņus plānās strēmelēs.
  • Ja burgeru gribas sulīgāku, salātus vari likt bagātīgi, bet, ja kraukšķīgumu – tad nedaudz mazāk.