Šobrīd vietne izstrādes stadijā. Nedaudz pacietības un drīz iesim gaisā!

Aromātiskās zāģu skaidas. Kādas izvēlēties?

Lai uz grila gatavots ēdiens būtu aromātiskāks, grilētāji mēdz izmantot ūdenī nedaudz iemērcētus koka gabaliņus vai zāģu skaidas. Rekomendējam izvēlēties koksnes veidu, pamatojoties uz produktiem ko gatavojaties grilēt vai kūpināt. Piemēram, liellopam un cūkgaļai lieliski derēs ozola vai riekstu skaidas, bet vista un tītars labi sader ar augļu koku skaidām: ķiršu, ābolu, bumbieru utml. Tās ļaus sasniegt vismaigāko, tomēr izteiktāku garšu un aromātu.

Kā izmantot aromātiskās koka skaidas gatavošanas procesā:

 

Lai izmantotu šīs skaidas, pirms to ievietošanas grilā iemērciet skaidas ūdenī apmēram uz 30 minūtēm. Kad viss ir gatavs kūpināšanai, ievietojiet skaidas kūpināšanas kastītē vai ietiniet perforētā folijā (rekomendējam folijā sadurstīt caumuriņus) un novietojiet paciņu uz karstām oglēm. Kad skaidas sāks dūmot, novietojiet grilējamo produktu uz restēm un aizveriet grila vāku. Grila vākam gatavošanas procesā jābūt aizvērtam, lai grilētais (kūpinātais) ēdiens iegūtu pēc iespējas vairāk garšas.

 

Gatavošanas nianses: 


Protams, lai produkts izdotos nevainojami viens no svarīgākajiem faktoriem, ir grilēšanas temperatūras uzraudzīšana! Šim nolūkam izmantojiet grilēšanai paredzēto termometru. Ja jūsu grils ar tādu nav aprīkots, tad varat iegādāties grilēšanai paredzētu termometru ar zondi un uzstādiet termometra zondi grila centrā un sekojiet, lai rādījumi nepārsniegtu 120 grādus. Lai regulētu temperatūru, kontrolējiet gaisa plūsmu, atverot vai aizverot ventilācijas atveres.


Temperatūru grilā var kontrolēt arī, pievienojot papildus ogles. Lai paaugstinātu temperatūru, pievienojiet nedaudz jau uzkaitētu ogļu; Lai pazeminātu temperatūru, izmantojiet neaizkurtas ogles. "Ogļu starteris" palīdzēs jums vienmēr turēt pa rokai jau uzkarsētas ogles. Šādu "Ogļu starteri" var iegādāties praktiski visos veikalos, kuros pārdod grilus un grilēšanas aksesuārus.

 

Un pēdējais padoms – neviriniet grila vāku pārāk bieži. Atverot vāku temperatūra grilā strauji pazeminās, un cepšanas process kļūst nevienmērīgs. Izmantojiet vāku tikai produktu apgriešanai un temperatūras kontrolei.

 

Lai izdodas!