5 Vienkārši Pagatavojamas, Bet Īpaši Gardas Burgeru Mērces

Lai burgeris būtu patiesi izcils, svarīgs ir ne tikai perfekti izcepts gaļas gabals vai svaigs bulciņas mīkstums, bet arī mērce, kas savieno visas garšas vienotā baudījumā. Labā ziņa – izcilu burgeru mērci iespējams pagatavot mājās dažu minūšu laikā, un tam nav nepieciešami ne dārgi produkti, ne profesionālas kulinārās prasmes.

Zemāk piedāvājam 5 pārbaudītas un vienkāršas receptes, kas padarīs tavu burgeri par grila ballītes zvaigzni!

 

Klasiskā burgeru mērce ("Secret Sauce")

Garša: saldena, nedaudz skābena, ideāli sader ar liellopa gaļu
Sastāvdaļas:

  • 4 ēdk. majonēzes
  • 1 ēdk. kečupa
  • 1 tējk. sinepju
  • 1 tējk. baltā etiķa vai marinēto gurķīšu sulas
  • 1 tējk. cukura
  • 1 tējk. smalki sakapātu marinētu gurķu
  • Šķipsna ķiploku pulvera un sīpolu pulvera

Pagatavošana:
Samaisi visas sastāvdaļas un ļauj mērcei vismaz 15 minūtes ievilkties ledusskapī. Lieliski iederas klasiskajos cheeseburgeros.

 

Pikantā Sriracha majonēze

Garša: viegli asa, krēmīga, ar austrumu notīm
Sastāvdaļas:

  • 3 ēdk. majonēzes
  • 1 ēdk. Sriracha mērces
  • ½ tējk. laima sulas (vai citrona sulas)
  • Šķipsna cukura

Pagatavošana:
Visu samaisīt. Ja vēlies maigāku versiju, pievieno vairāk majonēzes. Ideāli piemērota vistas burgeriem vai veģetāriem variantiem ar grilētiem dārzeņiem.

 

Medus-dijonas sinepju mērce

Garša: saldskāba, ar vieglu sinepju asumiņu
Sastāvdaļas:

  • 2 ēdk. dijonas sinepju
  • 2 ēdk. medus
  • 1 ēdk. majonēzes
  • Šķipsna sāls

Pagatavošana:
Samaisi sastāvdaļas viendabīgā masā. Labi sader ar cūkgaļas vai vistas burgeriem, īpaši, ja burgerī ir kraukšķīgs bekons.

 

BBQ majonēze

Garša: dūmakaina, saldena, ar izteiktu “grila” raksturu
Sastāvdaļas:

  • 2 ēdk. majonēzes
  • 1 ēdk. BBQ mērces (ideāli – mājas gatavotas)
  • ½ tējk. citrona sulas
  • Šķipsna kūpinātas paprikas pulvera (nav obligāti, bet uzlabo aromātu)

Pagatavošana:
Samaisi un pasniedz ar liellopa vai pat veģetārajiem burgeriem. Šī mērce ir viena no populārākajām arī bērnu burgeros.

 

Grieķu jogurta – ķiploku mērce (vieglā versija)

Garša: atsvaidzinoša, ķiplokaina, zema tauku satura alternatīva
Sastāvdaļas:

  • 3 ēdk. grieķu jogurta
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 sakapāta ķiploka daiviņa
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 1 tējk. olīveļļas

Pagatavošana:
Samaisi un ļauj ledusskapī ievilkties 15–30 minūtes. Šī mērce labi atsvaidzina un ir lieliski piemērota veģetārajiem burgeriem vai grilētiem portobello sēņu variantiem.

 

Lai mērces garša būtu bagātīgāka, ļauj tai ievilkties vismaz 15–30 minūtes ledusskapī pirms pasniegšanas. Un atceries – labāk pagatavot vairāk nekā par maz! Mērces lieliski iederas arī kā dipi ceptiem kartupelīšiem vai dārzeņiem.