Zivju kebabi

Pagatavošana: 45 min.   Porcijas: 6     Sarežģītība: viegli

Pa rokai laba un svaiga zivs fileja? Ārā īstais laiks piknikam? Lieliski! Pagatavo lieliskus un gardus kebabus!

 

Sastāvdaļas:

 

900g zivs fileja (store, lasis, forele)
2 sīpoli
1/2 citrona sula
100g sausais baltvīns
200g saldais krējums
2 olu dzeltenumi
1 citrona miziņa
30g eļļa
lauru lapa
sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1. Zivs fileju sagriež palielos gabalos. Pagatavo marinādi: citrona sulu sajauc ar eļļu, pievieno lauru lapu, sāli un svaigi maltus piparus. Pārlej zivi ar marinādi un atstāj uz 2-2,5 stundam marinēties. Kad zivs ir gatava, uzdur zivs gabalus uz koka irbulīšiem vai metāla iesmiem. Zivi cep uz grila apm. 15-20 minūtes, līdz zivs gatava.


2. Mērcei: rīvētu citrona miziņu sajauc ar olu dzeltenumiem un saldo krējumu. Mērci uzkarsē un vāra līdz daudzums samazinās par trešdaļu. Atdzesē.


3. Zivs kebabus pasniedz ar mērci un vārītiem rīsiem.