Vistas kebabi dārzeņu marinādē

Pagatavošana: 30 min.      Porcijas: 2-4    Sarežģītība: viegli

Dietologi un uztura speciālisti iesaka pamatā no gaļas produktiem izvēlēties tieši vistas gaļu, jo tajā ir maz tauku, bet daudz olbaltumvielu. Turklāt, vistas gaļā ir tādas cilvēka organismam nepieciešamās vielas kā kālijs, kalcijs, dzelzs, kobalts, cinks, fosfors un citi. Un galvenais, vistas gaļas pagatavošanas veidi un variācijas ir pietiekami plašas!

 

 

 

Sastāvdaļas:

 

500g vistas fileja
1 baklažāns
1 paprika


Marinādei:
100g grieķu/turku jogurts
1 burkāns
3 ķiploka daiviņas
1 neliels sīpols
pētersīļi
2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
sāls, svaigi malti pipari

 

 

Pagatavošana:

 

1. Burkānu notīra, sagriež mazākos gabalos un sasmalcina blenderī. Sīpolu, ķiplokus un pētersīļu lapiņas smalki sakapā. Bļodā sajauc visas marinādes sastāvdaļas.
Vistas fileju sagriež gabalos un pievieno marinādei, apmaisa. Apsedz ar pārtikas plēvi un atstāj uz 3 stundām marinēties.


2. Baklažānu un papriku sagriež un kopā ar gaļu pamīšus sasprauž uz iesmiem. Cep uz grila 10-12 minūtes, ik pa brīdim apgrozot.

 

3. Pasniedz uzreiz.