Vasarīgie vistas salāti ar avenēm

Pagatavošana: 40 min.    Porcijas: 2-4    Sarežģītība: viegli

Kāds pavārs, nogaršojot šos salātus, būtu iesaucies: “Kas var būt labāks par šo!?” Un te nu nav ko piebilst . Lieliski salāti! Izmēģini šo recepti!

 

Sastāvdaļas:

 

1 iep. šķiņķi bez kaula (jau iemarinēti)
200g salātlapas
100g avenes
100g bekons
150g tomāti
50g rivēts siers Parmezāns


Mērcei:
150g skābs krējums
1 ēd.k. Dižonas sinepes
1 ēd.k. avenes
sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Bekonu apgrauzdē uz sausas pannas, sagriež mazākos gabalos.

2. Vistas gaļu uzgrilē vai izcep pannā. Atdzesē un sagriež strēmelītēs.

3. Pagatavo mērci. Avenes saspaida ar dakšu, pievieno krējumam. Pievieno arī sinepes, sāli un svaigi maltus piparus, samaisa.
4. Salātlapas noskalo, notecina lieko ūdeni un kārto traukā. Pa virsu liek vistas gaļu, bekonu, svaigas avenes, sagrieztus tomātus. Pārkaisa ar sieru.
5. Pasniedz pārlejot ar mērci.