Vasarīgie salāti

Porcijas: 4     Sarežģītība: viegli

Šajā Grila skola sižetā jūs redzēsiet, kā pagatavot īpaši gardus un vasarīgus salātus. Skaties, iedvesmojies un gatavo!

Video: www.grilaskola.lv

Sastāvdaļas:

 

1 iepakojums cāļa šašlika paprikas marinādē
 romiešu salāti
10 vārītas paipalu olas
50 g cietais siers
6 maizes šķēles
Mērcei :
6 ĒK skābs krējums
1 ĒK Dižonas sinepes
4-5 anšovu filejas
1 ķiploka daiviņa
sāls
malti melnie pipari
 

Pagatavošana:

 

Cāļa šašliku uzgrilē.

Maizes šķēles apgrauzdē pannā vai uz grila. Ja ir vēlme, var tās ierīvēt ar ķiploka daiviņu.

Olas noloba un sagriež uz pusēm.

Gatavo mērci. Visas mērces sastāvdaļas sablendē, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

Romiešu salātus saplūkā ar rokām un kārto lielā šķīvī. Pāri kārto sagrieztu gaļu, olas un grauzdiņus.

Pirms pasniegšanas pārlej ar mērci un pārkaisa ar rīvētu sieru.