Tortilla ar kūpinātu cāļa gaļu un dārzeņu salsu

Porcijas: 4     Sarežģītība: viegli

Šodien Jolanta piedāvā recepti, kura neatstās vienaldzīgu pat visprasīgāko gardēdi!

Video: www.grilaskola.lv

Sastāvdaļas:

 

6 tortillas

1 iep. cāļa pusspārni brūkleņu marinādē

1 iep. cāļa pusspārni melleņu marinādē

Salsai:

200g konservētas pupiņas

1/2 sarkana paprika

2 tomāti

1 sīpols

1/2 laims

Mērcei:

200g skābs krējums

zaļumi

1 ķiploka daiviņa

sāls

Pagatavošana:

 

Pusspārnus kārto uz restēm un nokūpina - 45 min. 100 grādos. Ja nav pieejama kūpinātava, tad pusspārnus var uzgrillēt.

Gatavo salsu. Papriku un tomātus sagriež kubiņos. Sīpolu sagriež pēc iespējas smalkāk. Pētersīļus smalki sakapā. Visu liek bļodā, pievieno pupiņas un samaisa. Gatavo mērci. Krējumu sajauc ar sasmalinātiem zaļumiem un ķiplokiem, pēc garšas pievieno sāli. Uz tortillas liek salsu, cāļa gaļu un pārlej ar mērci. Pasniedz ar laima daiviņu, no kura izspiež sulu.