Salāti ar grilētu vistas fileju

Pagatavošana: 30 min.   Porcijas: 4     Sarežģītība: viegli

Viena no visvieglāk pagatavojamajām gaļām - vistas fileja. Tā nav ilgi jāmarinē, tai var izmantot visdažādākās garšvielas un piedevas.

Sastāvdaļas:

 

2 vistas filejas (apm. 400g)
300g pākšu pupiņas
300g konservēta kukurūza
1 paprika

2 ēd.k. kūpināta paprika
1/2 tējk. čili
1/2 tējk. kaltēts oregano

1 tējk. sumah

1/2 tējk. kumīns

 

Mērcei:

150g krējums 15%
kinza

pētersīļi

sāls, pipari

 

Pagatavošana:

 

1. Visas sausās garšvielas sajauc kopā. Filejas ierīvē ar garšvielu maisījumu. Grilu uzkarsē un cep uz grila vai gril pannā, līdz vistas filejas ir gatavas.


2. Ja pupiņas ir svaigas, tad tās noblanšē. Papriku sagriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež mazākos gabalos. Pannā uzkarsē eļļu un apcep 3-4 min visus dārzeņus - pupiņas, papriku un kukurūzu.


3. Mērcei krējumu sajauc ar sasmalcinātiem pētersīļiem un kinzu, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.


4. Porcijas šķīvjos kārto dārzēnus, pa virsu sagrieztu fileju un pārlej ar mērci.