Marienbāde cāļi uz alus bundžām

Porcijas: 4     Sarežģītība: viegli

Šoreiz bez pašiem Marienbāde cāļiem būs nepieciešams arī alus, jeb pareizāk sakot, alus bundžas.

Video: www.grilaskola.lv

Sastāvdaļas:

 

2 veseli cāļi
3-4 ķiploka daiviņas
3 ēd.k. olīveļļa
2 ēd.k. kūpināta paprika
1 ēd.k. kaltēti zaļumi
1/2 ēd.k. sīpolu granulas
1/2 ēd.k. ķiploku granulas
1/2 ēd.k. sāls
2 bundžas alus
 

Pagatavošana:

 

Nelielā bļodā garšvielas un sāli sajauc kopā ar sasmalcinātiem svaigiem ķiplokiem un olīveļļu.

Alus bundžas atver vaļā un 1/4 daļu izlej paplātē. Šajā paplātē ievieto abas alus bundžas un uzmauc tām pa virsu cāļus. Tagad cāļus kārtīgi no visām pusēm iesmērē ar garšvielu maisījumu. Paplāti ar cāļiem liek kūpinātāvā vai grilē 200 grādos apmēram 1 stundu.