Liellopa ribiņas medus marinādē

Pagatavošana: 90 min.   Porcijas: 2-4     Sarežģītība: viegli

Lai arī laika apstākļi mūs īpaši nelutina, tas nav šķērslis, lai negatavotu uz grila. Šoreiz dalamies ar liellopa ribiņu pagatavošanas recepti. Taču, ja grils tev nav pieejams, gatavo cepeškrāsnī. Izmēģini šo recepti!

 

 

Sastāvdaļas:

 

1kg liellopu ribiņas
4-5 ķiploka daiviņas
4 ēd.k.sojas mērce
2 ēd.k. medus
3 ēd.k. Vorčestera mērce
2 ēd.k. steika garšvielas
eļļa
sāls

 

Pagatavošana:

 

1. Cepešpannā vai lielā katlā ar biezu apakšu ielej mazliet eļļas un apcep ribiņas no abām pusēm, tad pielej ūdeni un sautē apm. 40 min, pēc nepieciešamības pievienojot ūdeni.


2. Sagatavo marinādi - ķiplokus sasmalcina, pievieno mērces, medu, garšvielas, sāli pēc garšas.


3. Sagatavotas ribiņas izņem no šķidruma, apsmērē ar sagatavoto marinādi un cep uz grila vai cepeškrāsnī. Ik pa brīdim ribiņas jāapgoza un jāapsmērē ar marinādi.


4. Pasniedz ar ceptiem vai grilētiem dārzeņiem