Liellopa gaļas burgers ar trifeļu sieru

Pagatavošana: 40 min.      Porcijas: 4    Sarežģītība: viegli

Burgeri garšo visiem un ik pa brīdim to var atļauties, jo pašu pagatavots burgers no kvalitatīvām izejvielām nevar būt neveselīgs. Pikantu noti šim burgeram piešķir īpašā kafijas mērce un trifeļu siers.

 

 

Sastāvdaļas:

 

800g liellopa maltā gaļa
125g svaigi šampinjoni

100g rīvēts siers ar trifelēm

100g mērce "Coffee smoke"

4 burgeru maizītes

2 marinēti gurķi

1 tomāts

10g sviests

garš. maisījums "Lemon pepper BBQ rub"

 

Pagatavošana:

 

1. No maltās gaļas izveido četras kotletes. Uzkarsē grilu vai grila pannu uz cep kotletes no abām pusēm. Jau gatavas kotletes pārkaisa ar sauso garšvielu maisījumu. Karstai kotletei uzliek pa virsu rīvētu sieru.


2. Sēnes sagriež šķēlītēs. Pannā izkausē sviestu un cep sēnes līdz tās paliek brūnas. Pievieno 2 -3 ēd.k. mērces, apmaisa, cep vēl 1 min.

 

3. Tomātu nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Gurķus sagriež ripiņās. Maizītes apgrauzdē.

Komplektē burgeru - uz maizītes liek sēnes, tad kotleti, tomātu un gurķu šķēles un uzlej mērci. Apsedz ar otru maizītes daļu un viegli piespiež ar plaukstu.