Krējuma marināde gaļai ar apelsīniem

  Daudzums: 3 kg gaļas     Sarežģītība: viegli

Šī marināde lieliski noderēs gatavojot vistas gaļu, cūkgaļu vai tītaru. Izvēle jūsu ziņā!

 

 

Sastāvdaļas:

 

500g krējums
200g laba majonēze
1 apelsīns
1 tējk. malts kardamons
2 tējk. kaltēts baziliks
3 ķiploka daiviņas
sāls, pipari

 

 

 

Pagatavošana:

 

1. Apelsīna miziņu sarīvē uz smalkās rīves, no paša apelsīna izspiež sulu. Pievieno krējumu un majonēzi, kardamonu, baziliku un smalki sakapātus ķiplokus. Samaisa un pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

 

2. Marinādē iemaisīt gaļu un atstāt marinēties uz 6 stundām.

 

3. Gaļu cep uz karstām oglēm līdz gatavībai.