Kovboju salāti

Pagatavošana: 30 min.   Porcijas: 4-6     Sarežģītība: viegli

Piknika sezona tuvojas. Un pavisam drīz jau sāksim domāt par to, ko paķert līdzi, lai būtu ne tikai garšīgi, bet arī ērti. Šos salātus var kārtot burciņās un paņemt līdzi uz pikniku. Katrai burciņai uzreiz pievienojiet salveti un dakšiņu, apsienot ar dekoratīvu lenti. Labu apetīti!

Sastāvdaļas:

 

200g kūpināta gaļa
6-8 maizes šķēles
400g konservētas pupiņas
200g siers (piem. Edam, Čedara)
250g saldēti zaļie zirnīši (vai noblanšēti svaigie)
1 saldā paprika
150g kiršu tomātiņi
200g krējums

lakši
1 ēd.k. sinepes
sāls, pipari

Pagatavošana:

 

1. Papriku nomazgā, iztīra sēklas un sagriež kubiņos. Tieši tādos pašos kubiņos sagriež gaļu un tomātus, ja tie ir lieli. Ja izmanto kiršu tomātiņus, tad tos sagriež četrās daļās. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Maizi apgrauzdē un sagriež kubiņos. Lakšus sagriež smalkāk. Mērcei krējumu sajauc ar sinepēm, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.


2. Bļodas apakšā kārto slāņos maizi, šķiņķi un sieru. Pārlej ar mērci. Tad turpina slāni ar papriku, pupiņām un atlaidinātiem zirnīšiem. Pa virsu kārto sagrieztus tomātus un lakšus. Pārlej ar mērci. Pasniedz uzreiz.


3. Lakšus var pievienot arī mērcei un mērci pasniegt atsevišķi.