Dimdiņu cūkgaļas šašliks

Pagatavošana: 40 min.   Porcijas: 4-6     Sarežģītība: viegli

Ir produkti, kuru garšas īpašības sniedz iespēju mūsu fantāzijai variēt. Arī šoreiz, mēs cūkgaļas marinādei izmantojām saimniecības “Dimdiņi” marinētos sīpolus. Rezultāts lielisks. Rekomendējam!

 

 

Sastāvdaļas:

 

apm. 1,5kg cūkgaļas kakla karbonāde
2 iep. marinēti sīpoli "Dimdiņi"
sāls, pipari


Mērcei:
150g biezs krējums
1 ēd.k. saldas sinepes
sāls, pipari


1 iep. marinēti sīpoli pasniegšanai

 

Pagatavošana:

 

1. Gaļu nomazgā zem tekošā ūdens un sagriež vienāda izmēra kubiņos, pārliek bļodā. Pievieno 2 iep. marinētu sīpolu un samaisa. Apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un marinē 2-3 stundas istabas temperatūrā vai ledusskapī visu nakti.

 

2. Gaļu sadur uz iesmiem un cep uz grila līdz gaļa ir gatava.

 

3. Gatavo mērci. Krējumam pievieno sinepes, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas,  2-3 ēd.k. sīpolu marinādes. Te labi noderēs iepakojums, kas domāts pasniegšanai - marinādi pievieno mērcei, bet saturu pasniedz pie šašlika. Kārtīgi samaisa.


4. Pasniedz ar marinētiem sīpoliem un mērci.