Cūkgaļas karbonādes ar āboliem

Porcijas: 6     Sarežģītība: viegli

Cūkgaļas karbonāde nav pārāk trekns gaļas gabals, tāpēc gaļa var sanākt sausa. Lai tas nenotiktu, gaļu vajag noturēt marinādē un rūpīgi sekot temperatūrai.

 

 

Sastāvdaļas:

 

750g cūkgaļas karbonāde

3 saldskābi āboli

150ml sidrs

3 ēd.k. BBQ mērce

3 ēd. k. sojas mērce

 

 

Pagatavošana:

 

1. Cūkgaļu sagriež porcijas gabalos, pārliek bļodā vai zip lock maisiņā. Pievieno sidru, sojas mērci, BBQ mērci, samaisa. Marinēt var visu nakti ledusskapī vai apm. 1 st. istabas temperatūrā. Ja gaļa marinējās ledusskapī, tad 30 min. pirms grilēšanas to izņem, lai tā uzssilst.

 

2.  Ābolus sagriež 6 daļās. 

 

3. Iekurina grilu līdz 180-200 grādiem. Gaļu uzliek uz restēm un cep zem vāka 10 min. Gaļu vienreiz apgriež un apsmērē ar marinādi. Gatavu gaļu pārliek traukā un ļauj 5 min. atpūsties.

 

4. Pašās beigās uz restēm uzliek ābolus. Cep 3-4 min. no abām puzēm.

 

5. Gaļu pasniedz ar grilētiem āboliem.