Bekona džems

Pagatavošana: 2,5 st.     Sarežģītība: viegli

Vai tu zināji, ka džemu var pagatavot ne tikai no ogām un augļiem?

Kā jau īstiem grilēšanas entuziastiem pienākas, šodien gatavojam džemu no bekona. Jā, tieši tā - bekona džems!

 

Bekonu šajā receptē mierīgi var aizvietot ar cauraudzi vai kūpinātu krūtiņu.

 

 

Sastāvdaļas:

 

700g bekons (sagriezts strēmelītēs)
2 sīpoli
3 ķiploka daiviņas
1/2 glāze cukurs
1/4 glāze kļavu sīrups
3/4 glāzes uzvārītas un atdzesētas kafijas
1/2 glāzes vīna etiķis (var izmantot ābolu vai balsamico)sīpoli, ķiploki

 

Pagatavošana:

 

1. Sīpolus nomizo un sagrieš šķēlēs. Ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Lielā pannā apcep gaļu, līdz tā kļūst zeltainas. Apceptu gaļu pārliek uz papīra dvielīsā, lai notek liekie tauki.

 

2.  No pannas nolej taukus, atstājot apmēram 1 ēd.k. un apcep šajos taukos sīpolus un ķiplokus ~ 6 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno etiķi, cukuru, kļavu sīrupu un kafiju. Visu uzkarsē līdz varīšanās temperatūrai. Pievieno bekonu un visu kārtīgi samaisa. Uz lēnas uguns vāra ~ 2 stundas.

 

3. Džemu atdzesē un sapilda sausās tīrās burciņās ar hermētiskiem vāciņiem.