Asā jogurta mērce

Pagatavošana: 5 min.      Sarežģītība: viegli

Ja agrāk par labu mērci uzskatīja smagas, bagātas ar miltiem un treknas mērces, tad šobrīd daudz kas ir mainījies un treknās mērces ir zaudējušas savu popularitāti. Šī mērce īpaši priecēs pikantu garšu cienītājus.

Sastāvdaļas:

 

200g grieķu jogurts
pētersīļi
kinza
1-2 čili pipari
2-3 ķiploka daiviņas
citrona sula
sāls

 

Pagatavošana:

 

1.  Zaļumus sasmalcina. Čili piparus pārgriež uz pusēm, iztīra sēklas un sagriež smalkāk. Ķiplokus smalki sakapā.


2. Jogurtu sajauc ar zaļumiem, čili pipariem, ķiplokiem, pēc garšas pievieno citrona sulu un sāli. Visu samaisa.


3. Mērci pasniedz pie grilētas gaļas un zivs.