Saruna pie grila. Jānis Bukums.

 

 

 

 


 Ko šobrīd dara Jānis Bukums?
 
Šobrīd aktīvi koncertējam, daudz mēģinām, jo taisām jaunu muzikālo materiālu. Veidojam videoklipu vienai no albuma "Neuzvarētais" dziesmām. Notiek sagatavošanās darbi TV sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." 3.sezonas filmēšanai, kurš būs visu jūliju vai pat ilgāk. Daudz darba ir Latvijas Rokmūzikas Asociācijā - katru nedēļu veidojam ar kolēģiem raidījumu iekš Radio SWH Rock "Roka Nemieri". Esam finiša taisnē TV raidījuma izveidē par LV roku un metālu.

Darba ir daudz un būs vēl vairāk, jo ir daudz un dažādas ieceres, kuras vēlamies realizēt.
 

 

Vai tu sevi pieskaiti pie gaļēdājiem?

Jā, esmu gaļēdājs!
Kaut arī mūsdienās būt gaļēdājam nav "labais tonis", tomēr atzīstos - jā, man garšo gaļa!

Tava attieksme pret cilvēkiem, kas neēd gaļu?

Man ir ļoti pozitīva attieksme pret viņiem, jo es vienmēr esmu teicis: "Brīvā valstī - brīvi cilvēki!"
Man ir vairāki draugi un paziņas, kuri neēd gaļu, un tas ir ok, jo man patīk, ka cilvēkiem ir pamatota ideja un viņi spēj to realizēt.

 

Cik pats bieži gatavo?

 

Kādreiz es gatavoju ļoti bieži, bet tad pirms dažiem gadiem es nopirku elektrisko plīti un "čuš" - mana pavāra karjera beidzās. Es iegalvoju sev, ka uz šīs plīts es nejūtu gatavošanas procesu tā, kā uz uguns.

 

Cik bieži grilē?

 

Es grilēju pāris reizes gadā, kā jau slinķim pieklājās. Bet ja nopietni, tad pateicoties manai profesionālajai dzīvei, grilēšana vairāk paliek, kā iecere.

 

Kāda gaļa tev ir tīkamāka?

Mans tops:
1. Vista
2. Liellops
3. Cūka
4. Jērs

Mūzika un kulinārija – cik saistīti vai atšķirīgi?

Ļoti līdzīgas lietas, jo abās jomās ir jābūt "fanātam", daudz jātrenējās, lai sasniegtu zināmu profesionalitāti.
Vajadzīgs talants, uzņēmība, ambīcijas un paštaisnums, lai neklausītos apkārtējos.
Galarezultāts ir "kaifīgs" abās jomās.

 

Foto: Ieva Andersone

 

 

Publicitātes foto

 

 

Padalīsies ar kādu recepti?!

Ar tām receptēm ir, kā ir, bet vienu lietu pastāstīšu.
Mūsu draugi, gruzīnu grupa "Mciri", kādreiz man iemācīja tā - laba gaļa, sīpoli, sāls, pipari, citronu sula un visu kārtīgi "samačkā" bļodā, tad atstāj drusku nostāvēties. Pēc tam to uzliek uz uguns un dzied dziesmas, kamēr tas viss cepās.
Neko lieku nevajag, tikai šīs lietas un dziesmas cepšanas laikā - lūk, tas ir īsts "šašliks"!
 
Un kādu dziesmu dziedi tu, kad cep gaļu?
 
Es kaut-ko dūcu zem deguna kaut-kādā nevalodā.