Arbūzu steiki - jauns trends soctīklos

Amerikāņu šef-pavāra firmas ēdiens - steiki no arbūziem - strauji iekaro simpātijas gan veģetāriešu, gan gaļēdāju vidū!

 

 

 

 

Veģetāriešu ēdienkarte ir pilna ar "viltojumiem" - sojas kotletes, pupiņu burgeri, bekons no baklažāniem... Manhetenas restorāna Branch boys šef-pavārs Vils Horovitcs gaļēdāju restorānā pat arbūzu pasniedz līdzīgu lielam gaļas gabalam. 

 

Internetā ir izlikts video ar arbūzu, kurš vizuāli sasodīti līdzīgs ideālam cepetim, bet sagriežot - sulīgam steikam. Šis video jau savācis vairāk kā divi miljoni skatījumu un 25 tūkstoši laiku. Sockontu lietotāji ir sajūsmā - restorānu gāž riņķī ēdienu blogeri un restorānu kritiķi.

 

 

 

Šef-pavārs stāsta, ka šis ēdiens ir radošā eksperimenta rezultāts. Restorāna ēdienkartes pamatā ir steiki un šniceles, tāpēc viņš nolēma paeksperimentēt. Eksperiments attaisnoja cerības. Turklāt, Vils uzskata, ka labā restorānā jābūt ēdienam visām gaumēm - veģetāriešiem tai skaitā. 

 

Arbūza steikus gatavo ilgi un sarežģīti. Arbūzu sagriež uz pusēm un izveido kaut-ko līdzīgu gaļas gabalam. Tad 4 dienas to marinē speciālā marinādē ar sāli un garšvielām. Tad "gaļas" gabalu žāvē 5 stundas un kūpina vēl pusdienu, aplejot to ik pa brīdim ar olīveļļas, rozmarīna un arbūza sulas maisījumu.

 

Pagaršot šādu cepeti nav nemaz tik lēti - 75 dolāri. Taču tas iet uz urrā! Kulinārie kritiķi atzinīgi novērtēja arbūzu cepeti un iesaka to pasūtīt kā uzkodu pie gaļas steika. 

 

Pati ideja sālīt arbūzu nav nemaz tik jauna. Krievijā jau izsenis šīs ogas sālīja ziemai (kā daudzus citus augļus un ogas).  Mūsdienās to vēl var sastapt Astrahaņas un Rostovas apgabalos. Parasti tos sāla ar ķiplokiem un medu, turklāt burkās liek tieši negatavas ogas, vēl zaļas.